Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
Foto: Kolbjørn Andreassen

700 besøkende på Offshore og Maritime dager 2022

10. klasse på Skeiane ungdomsskole fra Sandnes fikk lære mer om utdanning og yrkesvalg innenfor offshore og maritim næring.

- Godt opplegg dette, forteller en travel gjeng 10. klassinger utenfor Norsk oljemuseum hvor de tilbrakte formiddagen tirsdag 15. november. Deretter dro de videre til Skoleskipet Gann for å få enda mer informasjon om forskjellige yrkesvalg de har mulighet til å ta etter ungdomsskolen.

Yrkesmessen Offshore og Maritime dager arrangeres hvert år, og går over to dager. I år er det påmeldt 26 skoler med til sammen 662 elever og 45 lærere og rådgivere. Arrangører er Maritimt Forum for Stavangerregionen, Offshore Norge, Maritimt Opplæringskontor, Opplæringskontor for Oljerelaterte fag og Skoleskipet Gann.

- Vi sender elevene fra stand til stand slik at de får god informasjon både om offshorefag og maritime fag, forteller Fride Solbakken som er daglig leder Maritimt Forum for Stavangerregionen og Stavanger Rederiforening.

- Hva får bedriftene ut av disse dagene?

- Akkurat i disse tider, der bedriftene rekrutterer, er dette kjempeviktig. Det er over 650 elever over to dager som blir kjent med næringene. Det er gull, sier Solbakken.

Opplæringsleder Hege Søraune fra Baker Hughes forteller at hun ønsker å formidle at det er mange valgmuligheter for de unge som tar utdanning rettet mot offshore- og maritim næring.

- Det er muligheter i alle retninger, for videreutdanning, jobber og interessante arbeidsplasser, sier Søraune.

Hun har med seg Vetle Bærheim og Daniel Kristensen, som begge er lærlinger i kompletteringsfaget.

- Jeg snakker om hvordan jeg har kommet meg dit jeg er i dag, hvilken utdanning jeg har tatt, hvilke muligheter jeg har nå i læretiden, og muligheten for videreutdanning etterpå, sier Bærheim.

- Det ser lyst ut for fremtiden. Mange jobber som kommer nå, det ser positivt ut for bransjen, sier Kristensen.

Offshore og Maritime Dager 2022

Tid: 15. og 16. november kl. 09.00 – 14.00

Sted: Norsk Oljemuseum og Skoleskipet Gann

Påmeldte:

 • 26 skoler
 • 662 elever
 • 45 lærere/rådgivere

Oversikt over utstillere:

 1. SOTS
 2. Opplæringskontor for oljerelaterte fag
 3. Opplæringskontor for industrifag
 4. Fagskolen Rogaland maritime utdanninger
 5. Simon Møkster Shipping
 6. Norled
 7. Altera Infrastructure
 8. Archer
 9. Baker Hughes
 10. Halliburton
 11. Skoleskipet Gann
 12. Maritim Opplæring Sørvest