Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

En merkedag for etablering av en havvindnæring

Offshore Norges første reaksjoner:

- Dette er en merkedag for etableringen av en havvindnæring på norsk sokkel. Det er starten for en industriell havvindsatsning, og vil gi forutsigbarhet for havvindutviklere og leverandører som vil satse på havvind på norsk sokkel, sier administrerende direktør i Offshore Norge, Hildegunn T. Blindheim.

- Flere land ser de samme mulighetene for å utvikle en havvindnæring og leverandørindustri, og det er derfor avgjørende at regjeringen opprettholder tempoet. Vi forventer a tidsplanen med å utlyse areal på Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II i første kvartal 2023 og tildele areal i 2023 opprettholdes

- En riktig havvindsatsing vil øke krafttilgangen til Norge, gi økt forsyningssikkerhet og sikre norsk sokkels posisjon som energileverandør. Det kan også bidra til å nå norske og europeiske klimamål.

- Vi vil nå sette oss inn i detaljene fra regjeringen.

Regjeringen tar sikte på å lyse ut første fase av Sørlige Nordsjø II og Utsira Nord innen utgangen av første kvartal 2023. Regjeringen ønsker tett dialog med havvindnæringen og andre brukere av havet når utlysningsdokumentene skal utarbeides, og ber nå om innspill til blant annet prekvalifisering, auksjonsmodell og støtteordning. Fristen for å komme med høringsinnspill er 6. januar.

Les hele pressemeldingen fra regjeringen her.