Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Årlig tildeling gjennom TFO er særlig viktig nå

Regjeringen vil legge til 92 blokker til TFO-området. Med forslaget vil ytterligere areal i Norskehavet og Barentshavet bli inkludert.

- Årlig tildeling gjennom TFO er nå særlig viktig etter at SV fikk gjennomslag for å utsette 26. konsesjonsrunde ut denne stortingsperioden. Derfor er det bra det igjen blir slått fast at TFO ligger fast og at attraktivt areal blir gjort tilgjengelig. Feltnær leting vil bidra til å forlenge levetiden til felt som allerede er i produksjon, sier Torbjørn Giæver Eriksen, direktør for næringspolitikk og kommunikasjon.

Departementet vil gjennomføre TFO 2023 i tråd med vanlig tidsplan. Det vil si utlysing med søknadsfrist i 3. kvartal 2023 og tildeling i januar 2024.

- Produksjonen på norsk sokkel vil reduseres mye framover, og derfor er det behov for å lete etter olje og gass for å hindre en for bratt nedgang, avslutter Eriksen.