Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
Foto: Mats Bakken

Ny sjeføkonom i Offshore Norge

Offshore Norge har ansatt Marius Menth Andersen som ny sjeføkonom. Han har tidligere jobbet i Offshore Norge som analytiker og fagsjef for havbunnsmineraler.

- Olje- og gassvirksomheten spiller en helt sentral rolle i norsk økonomi og for energisikkerheten i Europa. I tillegg besitter næringen en kompetanse som er helt avgjørende for å bygge opp nye verdikjeder enten det er havvind, hydrogen, CCS, eller havbunnsmineraler. Jeg ser frem til å løfte disse perspektivene, og jobbe for gode rammebetingelser for næringen, slik at den kan fortsette å levere energi Europa trenger, inntekter til felleskapet, arbeidsplasser i hele landet og konkrete løsninger for de utfordringer vi står ovenfor, sier Andersen.  

Andersen er utdannet innen samfunnsøkonomi ved UiB og har en master i miljø- og ressursøkonomi fra LSE.  

- Marius er en svært dyktig økonom som kjenner offshorenæringen godt. Vi er trygge på at han vil gjøre en viktig jobb for Offshore Norges medlemmer, sier Torbjørn Giæver Eriksen, direktør for næringspolitikk og kommunikasjon.