Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Stor interesse for fortsatt leting på norsk sokkel

Olje- og energidepartementet har mottatt søknader fra 25 selskaper i forbindelse med utlysningen av TFO 2023.

– Dette viser at industrien har stor tro på norsk sokkel. Gjennom TFO bidrar myndighetene til at selskapene kan påvise og utvinne funn som ligger nær utbygd eller planlagt infrastruktur. Feltnær leting vil bidra til å forlenge levetiden til felt som allerede er i produksjon, sier Torbjørn Giæver Eriksen, direktør for næringspolitikk og kommunikasjon.

Tildeling i forhåndsdefinerte områder (TFO) er den årlige konsesjonsrunden for de best kjente leteområdene på norsk sokkel, og omfatter store deler av de tilgjengelige leteområdene.

– For at vi skal kunne levere energien Europa etterspør er vi avhengig av attraktivt areal. Det bidrar til å holde aktivitetsnivået oppe, og sikrer at vi kan være en pålitelig leverandør av energi til Europa. Produksjonen på norsk sokkel vil reduseres framover, og derfor er det behov for å lete etter olje og gass for å hindre en for bratt nedgang, avslutter Eriksen.