Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
Foto: Mats Bakken

Arbeiderpartiet og Senterpartiet må stå på egne løfter

Torsdag 9. november la Offshore Norges kommentar til SVs alternative budsjett. De foreslår blant annet å innføre en produksjonsavgift, øke CO2 – avgiften og slutte å lete etter olje og gass.

– Forslagene fra SV vil på sikt føre til mindre pålitelig energi til Europa og lavere inntekter til Norge uten at dette nødvendigvis bidrar til mindre globale klimagassutslipp. Vi har svært ambisiøse planer for å redusere utslipp og bygge nye verdikjeder som havvind og Co2-fangst og -lagring. SV har de senere årene fått betydelige gjennomslag for forverrede rammebetingelser for olje- og gassnæringen, sier Hildegunn T. Blindheim, administrerende direktør i Offshore Norge.

– Nå forventer vi at Arbeiderpartiet og Senterpartiet står på egne løfter om å utvikle og ikke avvikle petroleumsindustrien og de nye offshorenæringene, avslutter Blindheim.