Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Havvindauksjonen – nå er vi i gang!

Den første havvind-auksjonen på norsk sokkel er avgjort. Dette er Offshore Norges første reaksjoner.

― Det er gledelig at Parkwind og Ingka Investments i dag har vunnet auksjonen for Sørlige Nordsjø II. Dette er startskuddet og en stor merkedag for havvindindustrien i Norge. Når vi vet at rammebetingelsene for å bygge ut Sørlige Nordsjø II har vært krevende, så er det ekstra hyggelig at vi har selskaper på som ønsker å bygge ut det første store havvindprosjektet på norsk sokkel, sier Hildegunn T. Blindheim, administrerende direktør i Offshore Norge som organiserer havvindselskaper på norsk sokkel. 

― Helt siden de første områdene for havvind ble utlyst i mars i fjor har vi sett frem til denne auksjonen som er startskuddet for storstilte havvindutbygginger på norsk sokkel. Utbygging av Sørlige Nordsjø II vil være sentralt for å forsyne Norge med fornybar energi, og havvind har alle forutsetninger for å bli en viktig ny offshoreindustri i Norge, fortsetter hun.