Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Utsettelsen av Utsira Nord er et svært alvorlig tilbakeslag

Fredag kom nyheten om at utlysningen av Utsira Nord trolig ikke kan skje før tidligst i begynnelsen av 2025. Dette er Offshore Norges reaksjon.

– Dette er et svært alvorlig tilbakeslag for norsk havvindsatsing. Med så store utsettelser kan selskapene våre få problemer med å opprettholde solide kompetanseorganisasjoner. Vi er dypt bekymret for de store konsekvensene dette kan gi for arbeidsplasser og leverandørindustrien. Det kan medføre at flere konsortier trekker seg fra konkurransen og at det vil føre til mindre mangfold og konkurranse. Utlysningen av Utsira Nord var allerede over et halvt år forsinket, med denne store utsettelsen må vi konstatere at prosessen svekker tilliten til norsk sokkel som et attraktivt område for flytende havvind, sier Hildegunn T. Blindheim, administrerende direktør i Offshore Norge.

– Det er flytende havvind hvor Norge har et konkurransefortrinn og hvor vi kan bruke kompetansen vi allerede har bygget opp offshore til å skape ny industri. Nå står vi i fare for at andre land komme i førersetet, det er alvorlig både for leverandørindustri og havvindselskapene. Vi feiret på onsdag, men i dag er det et nytt alvor over det som skulle bli veien videre for norsk havvindindustri, avslutter Blindheim.