Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Enighet i sokkeloppgjøret

Forhandlingene på sokkeloppgjøret for om lag 7300 offshore-ansatte endte i enighet med IE&FLT, Safe og Lederne.

Under forhandlingene ble det oppnådd enighet mellom Offshore Norge og de tre forbundene om at satsene i lønnsmatrisen økes med 44.000 kroner gjeldende fra 1. juni, inklusiv sokkelkompensasjon og feriepenger. Det ble også gjort justeringer på variable tillegg samt noen tekniske endringer i avtalene.

Oppgjøret er i tråd med rammen som ble avtalt sentralt tidligere i vår.

- Vi har strukket oss langt i forhandlingene, samtidig som vi har vært nødt til å forholde oss til rammen som ble gitt i frontfaget tidligere i vår. Det har gjort forhandlingene krevende. Jeg er likevel fornøyd med at oppgjøret ble landet og at vi unngår mekling, sier Elisabeth Brattebø Fenne som er direktør for arbeidsliv og forhandlingsleder for Offshore Norge.

Om lag 7300 ansatte er omfattet av sokkelavtalene. Disse jobber i oljeselskap, med forpleining og som borepersonell i følgende bedrifter:

Equinor, ConocoPhillips Norge, Aker BP, Vår Energi, Repsol Norge, OKEA, KCA Deutag Drilling Norge, Sodexo Remote Sites Norway, ESS Support Services, Coor Service Management og 4Service Offshore Hotels.