Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Enighet om årets tariffoppgjør for landansatte

Natt til onsdag 29. mai ble Offshore Norge enige med IE&FLT, Safe og Negotia om bransjeavtalen og oljeoverenskomsten.

Litt etter midnatt 29. mai kom Offshore Norge, IE&FLT, Safe og Negotia til enighet i forhandlingene om tariffavtalene for rundt 4.900 landansatte i olje- og gassindustrien.

Blant endringene finner man en tilrettelegging for en partssammensatt lønnsarena for diskusjoner om lønnsfastsettelse, og en handlingsplan for dysleksivennlig arbeidsplass.

I tillegg vil gravide arbeidstakere, hvis arbeid kan være skadelig for fosteret eller arbeidstakeren, ha krav på overflytting til annet arbeid i bedriften hvor det er mulig, uten reduksjon i lønn.

Avtalene gjelder både på landanlegg og ved kontorstedene, samt offshorearbeidere som ikke omfattes av operatøravtalen. De er primært rammeavtaler, som betyr at lønnstillegg forhandles lokalt i bedriftene.

De ansatte som er omfattet av avtalene jobber i følgende medlemsbedrifter i Offshore Norge:

Aker BP, ConocoPhillips Norge, Equinor ASA, OKEA, Vår Energi, Wintershall Dea Norge, Repsol Norge, Norske Shel, Totalenergies EP Norge, Gassco, Altera Infrastructure Norway, NOFO, Sval Energi, KCA Deutag Drilling Norge og Sodexo Remote Sites Norway.

Se også NHOs samleside for lønnsoppgjøret 2024.