Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

- Innovativ og nyskapende industri

- Vi vet at nyskapning og innovasjon i olje- og gassnæringen bidrar til utvikling i annen virksomhet, sa Karl Eirik Schjøtt- Pedersen under sitt innlegg på Greater Stavangers årskonferanse 6.11.15.

(Foto:Greater Stavanger).

Administrerende direktør i Norsk olje og gass, Karl Eirik Schjøtt- Pedersen, la vekt på de enorme verdiene petroleumsnæringen i Norge har hatt, og vil fortsette å gi i årene som kommer.

- Olje- og gassvirksomheten på norsk sokkel har et langsiktig perspektiv. De som skal betjene senfasen av Johan Sverdup- prosjektet er ennå ikke født, sa Schjøtt- Pedersen.

Viktig drivkraft

Samtidig som olje­- og gassindustrien gjør velferdsnorge mulig, er den også Norges viktigste drivkraft for innovasjon og teknologiutvikling.

Denne uken besluttet Statoil å bygge ut Hywind pilotpark utenfor kysten av Skottland. Vindparken vil levere strøm til ca 20.000 hjem.

- Mye av teknologien som har gjort denne utviklingen mulig er det olje- og gassnæringen som har skapt. Det skal vi være stolte av, sier Schjøtt- Pedersen.

Honnør til Greater Stavanger

Han gir Greater Stavanger honnør for jobben som er gjort med å utvikle Stavangerregionen som et av de viktigste områdene for verdiskapning i Norge.

- Måten dere i Greater Stavanger gjør det på, høster stor annerkjennelse internasjonalt, mener Schjøtt- Pedersen.