Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

– PetroChallenge skaper motivasjon

I den ellevte utgaven av PetroChallenge fikk elevene til Roy Ivar Lysø se hvordan Eni Norge jobber i Hammerfest.


INNFØRING:
I tillegg til å delta på selve PetroChallenge, fikk elevene se hvordan Eni Norge jobber. Her er de på plass i beredskapsrommet i Hammerfest. Foto: Evelyn Blom-Dahl, Norsk olje og gass

– Deltakelse i PetroChallenge skaper motivasjon for fagene. Elevene ser verdien og praktisk nytte av å delta, så vi kommer gjerne tilbake neste år.

Det sier Roy Ivar Lysø, faglærer kjemiprosess ved Hammerfest videregående skole, til Norsk olje og gass. Sammen med 27 elever fra skolen har han deltatt på PetroChallenge i Eni Norges lokaler i Hammerfest.

– Jeg har fått mange spørsmål om geologi fra elevene mine etter besøket hos Eni. Innlegget selskapet holdt der vil nok gi mange triggere til prosjektoppgaven i kjemiprosess som vi starter opp med i neste uke, sier Lysø.

Med på arrangementet var også elever fra Alta videregående skole. I tillegg til besøket hos Eni, fikk de omvisning på Statoils anlegg på Melkøya.

800 elever deltar

PetroChallenge er et oljesimuleringsspill som gir et realistisk bilde av prosessen fra leting til funn av olje og gass. Elevene får på en spennende måte brukt real- og teknologifagene, engelsk og samfunnsfag.

– Dette er høyst reelle oppgaver elevene begir seg ut på. De får i løpet av to dager bryne seg på det å lete etter olje og gass, søke på lisenser og sørge for økonomisk gevinst, forklarer kompetanserådgiver i Norsk olje og gass, Evelyn Blom-Dahl.

I årets utgave av PetroChallenge er det samlinger for elever i Rogaland, Oslo, Akershus og Finnmark. Til sammen 800 elever deltar i år, og de har alle med seg sine faglærere på arrangementet.

I Oslo, hvor spillet gjennomføres 1. og 2. november, skal olje- og energiminister Tord Lien (Frp) innlede konkurransedagen. I Stavanger åpnet Tina Bru (H) samlingen.

Følg oss: PetroChallenge Norge på Facebook