Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Jenter for realfag

I anledning kvinnedagen inviterte vi jenter og mødrene deres til realfagstreff i Oslo. Mer enn 150 møtte opp.

Ingvil Smines Tybring-Gjedde innledet årets Jenter for realfag med å fortelle at olje- og gassnæringen er helt avhengige av kvinner med realfaglig bakgrunn. 

I år valgte Norsk olje og gass å samarbeide med ingeniørorganisasjonen NITO om å få flere kvinner til å velge ingeniør- og realfag. Jenter og damer med realfaglig bakgrunn delte siner erfaringer fra valg av studier til erfaringer fra arbeidslivet med de mange fremmøtte i Næringslivets hus tirsdag 8. mars.

– Vi trenger flere kvinner, innledet statssekretær i Olje- og energidepartementet, Ingvil Smines Tybring-Gjedde.

– Vi trenger kvinner fordi dere i dag bare utgjør en av fem ansatte i olje- og gassnæringen. Med få kvinner, kan man gå glipp av halvparten av kunnskapen vi er helt avhengige av for å løse utfordringene med å forsyne verden med den energien den trenger, på en mest mulig klimavennlig måte, sier Tybring-Gjedde.

Her kan du se flere bilder fra arrangementet. 

Mødre har innflytelse på utdanningsvalg

I tillegg til statssekretæren, holdt representanter fra både Statoil, Technip og Concedo innspirerende innlegg for de fremmøtte.  

– Det er nå blitt en tradisjon av vi inviterer kvinnelige rollemodeller til å inspirere jenter og deres mødre til å se mulighetene en realfagsutdanning åpner for, sier Evelyn Blom-Dahl, kompetanserådgiver i Norsk olje og gass.
– Industrien er dominert av menn. Menn søker utdanninger som er mest aktuell for industrien og har da den rette kompetansen. Vi som arbeidsgivere ønsker også jenter med kunnskap og interesse for energisektoren, sier Blom-Dahl.

De fleste mødre har ikke realfagsbakgrunn, og de jobber heller ikke i olje- og gassindustrien.
– Vi vet at foreldrene har stor innflytelse når det gjelder ungdoms utdanningsvalg. Derfor ønsker vi ikke bare å møte jentene selv, men vi inviterer også mødrene deres, slik at også de får kunnskap om mulighetene i vår bransje, sier Blom-Dahl.

Vil øke kvinneandelen
Jenter utgjør 60 prosent av studentene i Norge, og 20 prosent av de ansatte i olje- og gassindustrien er kvinner.

– Dette bildet kan vi endre. Kvinner i industrien forteller om sine spennende erfaringer fra utdanning og arbeidsliv. Rollemodeller fra sektorene kan virke inspirerende og vise mulighetene for de unge, avslutter kompetanserådgiver Evelyn Blom-Dahl.

Målet med arrangementet var å vise unge jenter noen av de spennende mulighetene som skapes om man velger å fordype seg i realfag på videregående skole og senere i høyere studier. Elever, lærere, skolerådgivere, studenter, mødre og andre interesserte jenter og kvinner var invitert. Det er 7. år på rad at Norsk olje og gass inviterer til «Jenter for realfag», men byer og samarbeidspartnere varierer fra år til år.

 

Mer informasjon:

Evelyn Blom-Dahl, kompetanserådgiver, mobil 454 40 378.

Eli Ane Nedreskår, informasjonssjef arbeidsliv og kompetanse, mobil 99 45 101.