Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Karriereutviklingsprogram overtar for Female Future, Norsk olje og gass

Etter ni år og 180 ledertalenter i Female Future, Norsk olje og gass, fortsetter programmet i ny drakt. Den største endringen er at menn nå blir en del av talentnettverket.

Av Øyvind Knoph Askeland, informasjonssjef

– Etter innspill fra deltakerne i Female Future, Norsk olje og gass, gjør vi endringer for å få inn en ny dimensjon i karriereutviklingsprogrammet. Fremtidens ledere skal jobbe side om side med både menn og kvinner. Vi må derfor kunne tilby et godt program, uavhengig av kjønn, sier ansvarlig for Karriereutviklingsprogram, Norsk olje og gass (KUP), Håvard Hauan.

Det er med glede Norsk olje og gass konstaterer at interessen for KUP er stor.

– Vi ser frem til å fortsette arbeidet med våre samarbeidspartnere, AFF, BI og Retorisk Institutt. Dette skal bli et program som bidrar til å fremme karrieren til ledertalentene, sier Hauan.

Oppstart vil være i januar 2017.

Les mer: Dette er årets deltakere | Slik blir KUP 2017

Elleve kvinner i 2017

Ved å ha et karriereutviklingsprogram i regi av en bransjeorganisasjon, får Norsk olje og gass samlet ledertalenter på tvers av selskapene. Det gjør at deltakerne i nettverket får en unik mulighet til å dele kunnskap seg imellom.

En forutsetning i KUP er at minst ti av ledertalentene skal være kvinner. Ni menn og elleve kvinner deltar i talentnettverket denne gang. 

– Det gjør vi for å garantere at programmet blir en videreføring av Female Future, Norsk olje og gass. Mange av de 180 kvinnene som har deltatt på programmet, har endt opp i toppstillinger i olje- og gassindustrien. Likevel mener vi det gjenstår mye for å få kvinner opp og frem, sier Hauan.

NB: NHOs Female Future-program fortsetter og er åpent for de som er interesserte i deltakelse i programmet.

Informasjonsside: Karriereutviklingsprogram

Bakgrunn: Female Future