Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Lokket med oljecruise: – Fikk en voldsom respons

Da Johan Rokstad inviterte til verdens første riggspotting-cruise i Nordsjøen og Norskehavet, gikk publikum av hengslene.

PÅ VEI UT: Edda Fides skal i sommer ta med seg turister til oljefeltene i Nordsjøen og Norskehavet. Foto: Edda Accomodation

– Det var en voldsom respons de første dagene etter at vi offentliggjorde planene. Deretter dabbet det riktignok litt av, men uansett hvor mange vi har om bord til slutt vil turen bli gjennomført, og vi vil stå igjen en erfaring rikere, sier Rokstad, administrerende direktør i Edda Accomodation, til Norsk olje og gass.

Skipet Edda Fides fungerer vanligvis som flotell og huser oljearbeidere på norsk sokkel. På grunn av få offshoreoppdrag satser Johan Rokstad (bildet, Foto: Edda Accomodation) alternativt for å holde på skipets mannskap.

Riggspottingen, som den kalles, fikk stor oppmerksomhet da planene ble lansert i begynnelsen av juni. E24, Sysla og Haugesunds Avis var noen av dem som omtalte turen.

– Turen blir veldig spennende. Nå har vi fått på plass underholding og foredragsholdere. Selv om dette ikke er et kjempeprosjekt for oss, er det en del ting vi gjør spesielt for dette om bord, sier Rokstad.

Bli med på #riggspotting: Alt om turen her

Omfattende program

Fra havnen i Haugesund går Edda Fides via Stavanger og ut i Nordsjøen. I løpet av tre dager besøker cruiset Edvard Grieg-plattformen, Johan Sverdrup-feltet, Balder, Ringhorne, Oseberg, Troll og Gjøa, før Nordsjøen-turen avsluttes i Molde.

Derfra går Edda Fides videre nordover og tar med seg Nyhamna, Draugen, Kristin, Åsgård, Heidrun, Skarv og Norne i Norskehavet. Svolvær er siste stoppested for cruiset.

Norsk olje og gass er med på hele turen, og vil oppdatere våre sider på Facebook, LinkedIn, Instagram og Twitter underveis. Det blir intervjuer, bilder, videoklipp og fakta fra feltene vi besøker. Du finner mer under #riggspotting.

Med på Edda Fides er også Arnt Even Bøe (bildet, Foto: Privat). Den mangeårige olje- og energijournalisten, med bakgrunn fra Stavanger Aftenblad, skal holde foredrag for oljeturistene om bord.

– Jeg synes det er helt utrolig å få anledning til å fortelle om dette. Jeg har alltid uttrykt meg skriftlig, og som journalist i over 40 år, men nå blir det kjekt å fortelle historiene muntlig, sier Bøe til Norsk olje og gass.

Hyller oljeindustrien

De siste årene har den tidligere journalisten skrevet bøker om oljeeventyret. Boken «Time is money» fra 2015 forteller historien om da Norge sikret seg eiendomsretten til oljen i Nordsjøen, men holdt på å miste Ekofisk.

De siste femti årene har vært de heftigste, mest innovative og lønnsomme i norsk industrihistorie. I dag er vi et av de rikeste og mest fantastiske landene i verden. Mange tar ikke inn over seg at det ikke har kommet av seg selv, men gjennom hardt arbeid og verdensledende teknologi, særlig i oljeindustrien, sier Bøe.

Innspill eller tips? Informasjonssjef i Norsk olje og gass, Øyvind Knoph Askeland, epost oa@norog.no eller telefon 922 32 639.