Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Olje- og gass-samling for karrieresentrene

Mandag var lederne for karrieresentrene ved universiteter og høgskoler fra hele landet samlet for å diskutere rekrutteringssituasjonen i olje- og gassnæringen. 

Representanter fra Universitetet i Oslo, Studentskipnaden i Bergen, NTNU, BI, Høgskolen i Oslo og Akershus, Norges Handelshøyskole, Nord Universitetet, Høgskolen i Buskerud, Vestfold og Telemark og Universitetet i Tromsø her fremfor en modell av Johan Sverdrup på besøk hos Engineerium.

Forumet består av 12-14 karrieresenterledere som i samarbeid med Norsk olje og gass og Norsk Industri årlig arrangerer industribesøk og presentasjoner av oljeselskapene og leverandørindustrien. Denne gangen fant samlingen sted i Oslo med besøk hos Engineerium, Aker Solutions, Kværner og Statoil. 

– Universitetene og Høgskolene er interessert i å skaffe seg gode studenter, og vi ønsker å rekruttere den nødvendige kompetansen inn i bransjen vår. Derfor er det viktig for oss å samarbeide om å formidle kunnskap om oljeindustriens framtid. Det er studieveilederne som forteller de unge studentene hva oljebransjen er, og det er derfor viktig å få formidlet et riktig bilde av industrien. Vårt ønske er at studieveilederne svarer at oljeindustrien er et naturlig valg når elever og studenter spør hva de kan bruke realfag og teknologifag til, sier Evelyn Blom-Dahl, rådgiver kompetanse i Norsk olje og gass.

På denne samlingen møtte det representanter fra Universitetet i Oslo, Studentskipnaden i Bergen, NTNU, BI, Høgskolen i Oslo og Akershus, Norges Handelshøyskole, Nord Universitetet, Høgskolen i Buskerud, Vestfold og Telemark og Universitetet i Tromsø. 

For mer informasjon kontakt rådgiver kompetanse, Evelyn Blom-Dahl, tlf: 45440378