Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

– Om tre-fem år trengs det folk i oljebransjen

Starter du på et petroleumsrelevant studium i dag, vil du sannsynligvis være attraktiv på arbeidsmarkedet når du er ferdigutdannet.

Større pågang: Fagsjef kompetanse, Anne Beth Gilje Løland, merker at det allerede i år er større interesse for standen til Norsk olje og gass på utdanningsmessen på Lillestrøm.  

Det mener iallfall reservoaringeniøren Jonas Sørbel, som denne uken har stått på stand for Norsk olje og gass på årets første utdanningsmesse på Lillestrøm.
– Det er mange elever som spør om det egentlig finnes jobber i olje- og gassbransjen. Da svarer jeg at selv om vi er nede i en bølgedal akkurat nå, har historien vist at nedturen vil følges av en opptur. Dem som begynner på et petroleumsrettet studium nå, og er ferdigutdannet om 3-5 år, vil sannsynligvis være attraktive på arbeidsmarkedet. 

Se video fra utdanningsmessen på Lillestrøm.

Sørbel, som er ansatt i Statoil, er ikke redd for å anbefale videregåendeelevene en ingeniørjobb i olje- og gassbransjen.
– Det er en vanvittig spennende bransje. Du får være med på kompliserte oppgaver og det er ekstremt mange disipliner involvert. Og du har rett og slett enorme muligheter. Dessuten er mange av utdanningene som fører deg inn i oljebransjen veldig generelle utdanninger der du ikke binder deg opp til én industri, men at du kan få jobb der du vil.

22.000 nye oljejobber innen 2020
I en rapport utarbeidet av forskningsinstituttet IRIS, kommer det frem at bunnen nås i begynnelsen av neste år, og at pilene deretter vil snu.  Ifølge rapporten vil olje- og gassindustrien fra 2018 til 2020 ha behov for å rekruttere til 13 000 stillinger. I tillegg vil naturlig avgang måtte erstattes. Dette utgjør til sammen 9.000 stillinger. Samlet behov for nyrekruttering utgjør da 22.000 ansatte.

– Vi merker allerede i år at standen til Norsk olje og gass er bedre besøkt enn i fjor, og at interessen blant elevene er større for olje- og gass-relaterte utdanninger. Det viser at når det begynner å komme flere positive nyheter fra oljebransjen, smitter dette over på dem som skal velge utdanning, sier Anne Beth Gilje Løland, fagsjef kompetanse i Norsk olje og gass.  

23. januar er Sørbel og Norsk olje og gass også å møte på utdanningsmessen i Stavanger.

Dette er utdanningsmessene vi er med på i vinter:

 Stavanger, Stavanger Forum, 23. – 24. januar

Bergen, Grieghallen, 26.- 27. januar

Bodø, Mørkvedhallen, 6.-7.- februar

Tromsø, Tromsøhallen, 9.-10. februar

Oslo, Spektrum, 15.-16. februar