Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Regjeringen støtter prosjekt om konkurransekraft

Regjeringen bidrar med 2,5 millioner kroner til det nye KonKraft-prosjektet "Konkurransekraft - norsk sokkel i endring". 

KONKURRANSEKRAFT: Representanter fra regjeringen og Konkraft-prosjektet møttes denne uken. Foto: OED

Av Anders Høgalmen, informasjonssjef

Konkraft-prosjektet* hadde formell oppstart i slutten av januar. Tidligere konsernsjef i Kongsberg Gruppen ASA, Walter Qvam, er valgt til å lede arbeidet som har som formål å sikre verdiskaping, arbeidsplasser og global konkurransekraft for den norsk olje- og gassnæringen på lang sikt. Nå ønsker også regjeringen å støtte prosjektet. 

Regjeringen bidrar
Olje- og energidepartementet ønsker analyser og innspill på hvordan varige effektivitets- og kostnadsforbedringer i norsk petroleumsnæring kan oppnås og hvordan konkurransekraften til norsk sokkel kan styrkes. Derfor har de valgt å bidra med økonomisk støtte til prosjektet. 

– Vi ønsker innspill på hvordan norsk sokkels konkurransekraft kan styrkes. Det er viktig at industrien gjør det den kan for å bidra til petroleumssektorens langsiktige konkurransekraft og framtid i Norge, sier statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde til departementets hjemmeside

Viktig prosjekt for samfunnet
Sekretariatsleder i Konkraft, Roger Pedersen, er glad for at regjeringen bidrar. 

– Det er gledelig at regjeringen ser verdien av prosjektet. Den norske olje- og gassnæringens konkurransekraft er viktig for hele det norske samfunnet, ikke bare for næringen selv, sier Pedersen.  

*KonKraft er en samarbeidsarena for Norsk olje og gass, Norsk Industri, Norges Rederiforbund og Landsorganisasjonen i Norge (LO), med LO-forbundene Fellesforbundet og Industri Energi.