Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Stor interesse for InOILvation

Over 200 personer og elleve bedrifter ønsker å delta på arrangementet.

PÅGANG: Shara Mabast Ali, her fra informasjonsmøtet om InOILvation i midten av januar, leder prosjektet.

Av Øyvind Knoph Askeland, informasjonssjef (tekst og foto)

Senere i februar inviterer Den nye oljen og Norsk olje og gass til workshop for arbeidsledige og nyutdannede innen petroleumsrelevante fag. Disse møter bedrifter fra andre næringer enn olje og gass, som presenterer problemstillinger de ønsker å få løst. Sammen forsøker deltakerne å finne svarene på problemene.

Elleve bedrifter kommer til InOILvation. Når workshopen gjennomføres 22. og 23. februar, vil 100 arbeidsledige og nyutdannede delta. Utvelgelsen av disse gjøres etter erfaring, interesser og problemstillingene bedriftene har med seg.

– Jeg håper vi får til en arena for arbeidsledige og bedrifter fra andre bransjer. Målet er at deltakerne skal få brukt sin kompetanse også utenfor olje og gass. Forhåpentlig får i hvert fall én person jobb i hver bedrift som er med, sier initiativtaker og prosjektleder Shara Mabast Ali.

Se Facebook-siden: Mer informasjon om InOILvation

– Gylden anledning

– Vårt ønske er at møtet skal formidle folk til jobb. Bedriftene som blir med er ulike faser, men kan komme til å rekruttere folk inn. Det er en gylden anledning til å vise frem kompetansen enkeltpersonene har, sa Sasha Monique Elvik fra Nav Marked da hun var med på informasjonsmøte med Norsk olje og gass tidligere i januar.

Samles i Stavanger

I en tid der olje- og gasselskapene må gi slipp på arbeidskraft og begrense rekrutteringen, sitter det mennesker med en verdensledende kompetanse som kan utnyttes bedre.

Håpet er at InOILvation, som finner sted på Mulighetsterminalen i Stavanger, skal bidra til dette.