Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Store ressurser i nord - også blant elevene

Oljenæringens tyngdepunkt flyttes mot nord. Nå skal næringen motivere elever på videregående skoler i Finnmark til å velge real- og teknologifag. 

HØYERE UTDANNING: Elever på vidergående skoler i nord oppfordres til å velge petroleumsfaglig utdanning. Illustrasjon: Statoil ASA

Av Anders Høgalmen, informasjonssjef

– Mye vil skje i Norge-Norge fremover. Tyngdepunktet flyttes mot nord, sier Vidar Haukebø fra Statoil.

Fremover skal det være stor aktivitet i Barentshavet. Oljedirektoratet anslår at nesten halvparten av de uoppdagede ressursene på norsk sokkel ligger i Barentshavet.

Turné i Finnmark
Derfor har Norsk olje og gass i samarbeid med Statoil og Pro Barents lagt ut på en turné i Finnmark hvor de skal besøke elever og lærere ved seks videregående skoler. Elevene skal få innsikt i prosjekter og planlagte aktiviteter i Nord-Norge.

– Det er viktig at ungdommen ser mulighetene og langsiktigheten i oljenæringen. Vi vil at nord-norsk ungdom skal være best mulig kvalifisert til å ta jobbmulighetene som er i Nord-Norge, så vel som jobbene som kommer i fremtiden, sier kompetanserådgiver i Norsk olje og gass, Evelyn Blom-Dahl.

Norsk olje og gass, Statoil og PRO Barents har laget et undervisningsopplegg som inkluderer presentasjoner, filmer, rollemodeller og dialog med elevene. Undervisningsopplegget skal brukes når de får en skoletime til rådighet på de ulike skolene.

Vil snu trend
De siste årene har det vært en relativt stabil søkermasse til realfaglig utdanning. Derimot har petroleumsingeniør og geologi opplevd kraftig nedgang.

– Vi ønsker å snu denne trenden i år. Derfor har vi spesielt stor oppmerksomhet på petroleumsfagene på vår rundreise i Finnmark, i forkant av søknadsfristen til høyere utdanning den 15. april, sier Blom-Dahl.

Følgende skoler skal besøkes:

Uke 7
15.februar – Hammerfest Videregående skole
16.februar – Nordkapp Videregående skole
17.februar – Lakselv Videregående skole

Uke 9
1.mars – Kirkenes Videregående skole
2.mars – Vadsø Videregående skole
3.mars – Alta Videregående skole