Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Ny Norsk olje og gass- rapport om risiko

En ny rapport fra Norsk olje og gass kan gi bedre forståelse for usikkerhet og risiko.

"Sorte svaner" er en metafor som brukes om hendelser som er uforutsette eller overraskende, og som man ikke er klar over. Risiko må forstås og håndteres, og "Sorte svaner" kan hjelpe oss å forstå og se risikoen før faren for en hendelse og ulykke skjer.

Norsk olje og gass, i samarbeid med Universitetet i Stavanger, har gjennom prosjektet Sorte svaner- Et utvidet perspektiv på risiko, satt søkelys på et utvidet risikoperspektiv, og hvordan en kan bruke det.

Den nye rapporten "Sorte svaner" kan hjelpe oss å få en bedre forståelse av usikkerhet og risiko. Rapporten gir ikke alle svarene, men peker på retninger i arbeidet som kan gjøres, og gir flere eksempler på hvordan forbedringer kan oppnås.

- Selv om sikkerhetsnivået er høyt, så kan sikkerheten alltid forbedres Vi må alltid strekke oss etter forbedringer og se de sorte svanene i tide, sier prosjektleder Bodil Sophia Krohn.

Les hele rapporten her.

Les mer om Sorte svaner-prosjektet her. 

Kontaktperson: Informasjonssjef Maiken Ree, tel 977 55 002