Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Oljedirektøren skrur opp forventningene for Barentshavet

Barentshavet inneholder dobbelt så mye olje og gass som tidligere antatt. Det viser Oljedirektoratets nye analyse. 

NYE TALL: Fremover øker aktiviteten i Barentshavet. 

Oljedirektør Bente Nyland gjestet i dag Barentshavkonferansen i Hammerfest. Fra talerstolen fortalte hun at Oljedirektoratet har oppjustert sine anslag for mengden olje og gass i Barentshavet. Deres nye analyser viser nærmere 65 prosent av Norges uoppdagede olje og gass ligger i Barentshavet.

– Dagens tall fra Oljedirektoratet styrker troen på aktivitet i nord, noe som vil bidra til arbeidsplasser, inntekter til fellesskapet og gi livskraft til lokalsamfunn fra Stavanger til Kirkenes, sier administrerende direktør i Norsk olje og gass, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Oppjusteringen er et resultat blant annet av nye undersøkelser nord for områder som allerede er åpnet for petroleumsvirksomhet. Oljedirektoratet har samlet inn seismikk og boret grunne brønner for å få mer kunnskap om ressursene i havet. Kartleggingen gir ifølge Oljedirektoratet god grunn til optimisme.

To tredjedeler av de uoppdagede olje- og gassressursene til Norge ligger i Barentshavet. Det er en av grunnene til at aktivitetsnivået i Barentshavet blir stadig større. I løpet av 2017 skal det bores mange brønner i de åpnede områdene.

– Sommersesongen i år blir viktig, og den starter så smått allerede nå. Det skal bores opp mot 15 letebrønner i Barentshavet, noe som nesten er «all time high». Om det blir gjort funn, vil det dessuten kunne øke aktiviteten, sier Bente Nyland til Norsk olje og gass.

Dagens nyhet fra Oljedirektoratet gjør ikke forhåpningene til Barentshavets fremtid noe mindre.

– Vi har store forventninger. Det er alltid spennende når man går inn i et område som ikke er blitt boret i før. Det viktige med Barentshavet er å få etablert infrastruktur, som gjør det attraktivt å lete og utvikle mer, sier Nyland.