Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Universitetene blir kjent med industrien

Karriereveiledere fra universiteter i Nord-, Øst- og Sørlandet er i dag på besøk på Stord. Sammen med Norsk Industri inviterer vi årlig denne gruppen til å besøke noen av bransjens aktører for å gi dem økt kjennskap til olje- og gassindustrien. 

 

Både Kværner, Stordbase og NorSeaGroup Wind åpner i dag dørene for universitetenes karriereveiledere. Her vil de få høre innledninger fra bedriftene, KonKraft, Norsk Industri og Norsk olje og gass. I tillegg får de omvisninger og informasjon om konkrete prosjekter.

-          Vi har en tett og god dialog med rådgivere innenfor ulike nivå i skolen. Grunnen til at denne gruppen er spesielt viktig for oss nå, er at vi må påse at vi gjør det vi kan for å motivere studenter til å fullføre påbegynte studieløp. Med de lave søkertallene vi har hatt til våre fag de siste to årene er det avgjørende at så stor andel som mulig faktisk tar avsluttende eksamen. Da må de som studentene går til for råd være oppdaterte på vår næring, sier Evelyn Blom-Dahl, kompetanserådgiver i Norsk olje og gass.

Fremtidig kompetansebehov er noe som vil stå høyt oppe på agendaen. Her vil vi være tydelige på at det fremdeles vil være behov for teknologer også i årene som kommer. Vi skal jobbe smartere i fremtiden, men vi vil trenge flere folk. Noen bedrifter har allerede begynt å ansette igjen etter en periode med innstramminger og kutt i både budsjetter og antall ansatte.

-          Det er svært viktig for oss å kommunisere til karriereveilederne at vi vil ha behov for real- og teknologirettet kompetanse i fremtiden. Vi har flere tiår igjen på norsk sokkel, og spennende muligheter for de unge, sier Evelyn Blom-Dahl.

Vi er fornøyde med at det er flere deltakere fra hvert studiested, fordelt på UIO, HIOA, NTNU, UIT og UIN. 

- Et godt samarbeid mellom universiteter, høyskoler og bedriftene i olje- og gassindustrien vil kunne bidra til at flere unge velger seg til oss. I dag vil vi lytte til spørsmålene de stiller oss og få muligheten til å oppdatere dem på framtidsutsiktene i vår næring, sier Blom-Dahl. 

Mer informasjon:
Informasjonssjef Eli Ane Nedreskår, mobil: 994 50 101