Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
FOTO: Norsk olje og gass

Frisk industridebatt i Stavanger

Torsdag ble det avholdt oljedebatt i Stavanger, og det var en bred enighet om norsk oljepolitikk blant de tre store partiene Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet.

Stabil politikk

Kommunikasjonsdirektør i Norsk olje og gass, Tommy Hansen, er fornøyd med at de største partiene slo fast at de ønsker en stabil oljepolitikk. Du kan se hele debatten her.

- Det er betryggende at Arbeiderpartiet, Høyre og FrP er enige i våre hovedkrav om å føre en stabil og forutsigbar oljepolitikk, med jevnlig tildeling av nye områder. Det er også gledelig at Senterpartiet og KrF understreker at de vil føre en ansvarlig petroleumspolitikk, sier Hansen.

Se Terje Søviknes ta oppgjør med MdGs oljepolitikk:

- Samtidig registrerer vi at SV, Venstre og Miljøpartiet de Grønne setter seg litt på sidelinjen av dagens petroleumspolitikk, fortsetter Hansen.

Fem krav

I forkant av debatten hadde Norsk Industri, Norsk olje og gass og Industri energi stilt fem spørsmål til samtlige partier:

  • Ønsker partiet å gi tilgang på nytt leteareal
  • Ønsker partiet å støtte et program for teknologioverføring fra petroleumsindustrien
  • Ønsker partiet å støtte et lavutslippsprogram for petroleumsindustrien
  • Ønsker partiet å støtte en næringsrettet utdanningsplan for å sikre kompetanse og arbeidskraft
  • Ønsker partiet å støtte stabile og forutsigbare skatteregler som gir oljeselskapene trygghet til å investere i norske arbeidsplasser