Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
Foto: Norsk olje og gass

Norsk sølv i europeisk Petrochallenge

Fredag formiddag møttes vinnerne av de nasjonale finalene i Norge og på Island til dyst i universitetsbyen Cambridge.

Etter to timer intensiv leting, tolking av seismikk- og brønndata, kjøp og salg av leteblokker, boring og produksjon - var det laget fra Island som stakk av med seieren i europafinalen i oljesimuleringsspillet PetroChallenge.

Det norske laget fra Hetland videregående skole i Stavanger vant den norske utgaven av PetroChallenge blant 500 konkurrenter i fjor. Selv om forhåndsfavorittene ikke nådde helt opp i finalen, er Tuva Frafjord, Anders Berget, Kristin Marie Endresen og Dimitrios Patsos godt fornøyde med erfaringen.

- Det mest lærerike har vært å forstå hele prosessen for å finne og produsere olje og gass. Det er ekstremt mye som spiller inn fra man begynner å lete til man kan levere oljen og gassen, sier Frafjord.

Vinnerlaget fra Island bestod av Sigurdur Magnusson, Robert Eystensson, Oliver Magnusson, Aron Thrastarsson fra Framhaldsskøolinn i Vestmannaeyjum (FIV).

Fra lettespill til virkelighet Senere var det besøk hos Schlumbergers forskningssenter i Cambridge, der lærdom fra letespillet blir omsatt til virklighet i laboratoriumet hos verdens største oljeserviceselskap. Det fikk de spennende innføringer innen seismikk, boring og "fluid mechanism".