Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Vitamininnsprøytning for norsk sokkel

Olje- og energidepartementet tilbyr hele 83 utvinningstillatelser på norsk sokkel i TFO 2018. Det er viktig for aktiviteten på norsk sokkel.

De 83 utvinningstillatelsene fordeler seg på Nordsjøen (37), Norskehavet (32) og Barentshavet (14). 

- Dette er det høyeste antall utvinningstillatelser i en tildelingsrunde som er tilbudt på norsk sokkel. Det er en god vitamininnsprøytning for norsk sokkel og bidrar til å holde norsk sokkel attraktiv, sier Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, administrerende direktør i Norsk olje og gass.

 - Tilstrekkelig attraktivt areal er avgjørende for å ha et høyt aktivitetsnivå på sokkelen. Med TFO 2018 bidrar regjeringen til å opprettholde et forutsigbart og høyt nivå på tildeling av nytt leteareal, sier Schjøtt-Pedersen.

Han mener TFO 2018 nok en gang understreker at petroleumsnæringen har mange gode år foran seg.
- At vi over 50 år etter første utvinningstillatelse setter ny rekord viser at næringen har klokkertro på fremtiden. Dette er gledelig for hele Norge og viser at næringen vil være her i lang tid fremover, sier Schjøtt-Pedersen.

 

Se Regjeringen.no for pressemelding med full oversikt over tilbud om andeler.

 

Oljedirektoratet omtaler også i en pressemelding TFO-tildelingen.