Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
FOTO: Harald Pettersen

TFO 2019: Viktig for arbeidsplasser og aktivitet

Olje- og energidepartementet tilbyr 69 utvinningstillatelser på norsk sokkel i TFO 2019. Det er viktig for aktiviteten på norsk sokkel.

De 69 utvinningstillatelsene fordeler seg på Nordsjøen (33), Norskehavet (23) og Barentshavet (13). I fjor ble det til sammenligning tilbudt 83 lisenser.

Tildeling i forhåndsdefinerte områder (TFO) er den årlige konsesjonsrunden for de best kjente leteområdene på norsk sokkel, og omfatter store deler av de tilgjengelige leteområdene.

28 ulike oljeselskaper, fra de store internasjonale selskapene til mindre norske leteselskaper, får tilbud om andeler i en eller flere av disse tillatelsene. 19 selskaper blir tilbudt operatørskap.

- Det er et av de høyeste antall utvinningstillatelser i en tildelingsrunde som er tilbudt på norsk sokkel. Det bidrar til å holde norsk sokkel attraktiv, og vil være viktig for å sikre fremtidige arbeidsplasser og inntekter, sier Tommy Hansen, direktør for kommunikasjon og næringspolitikk.

Han mener årets utlysning lover godt for fremtiden.

- Gjennom en aktiv tildeling av arealer bidrar myndighetene til at selskapene kan påvise og utvinne funn som ligger nær utbygd eller planlagt infrastruktur. Dermed kan selskapene forlenge perioden med inntektsbringende produksjon fra eksisterende felt. Den brede interessen fra industrien i denne runden viser at selskapene fortsatt har stor tro på norsk sokkel, sier Hansen.

TFO-ordningen ble innført i 2003. Til nå har det vært igangsatt 17 runder.

Her finner du hele listen over tilbud som er gitt.