Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

- Vi trenger de unge med på laget

Gjennom nedturen valgte Oceaneering å satse på ny teknologi og smarte innovative løsninger. Nå tar bedriften inn flere lærlinger enn noen gang og skal ansette opptil 50 personer i år.

– Vi har vi eiere som er villige til å satse, og lot oss ha fokus på teknologiutvikling i nedgangsperioden, noe vi har tro på vil lønne seg i årene som kommer. Med en bransje i stor endring mener vi at vi er godt rustet og posisjonert til å bidra med kostnadseffektive løsninger for fremtiden. Men vi trenger de unge med på laget, sier Erik Sæstad i Oceaneering.

Gjennom krisen reduserte selskapet arbeidsstaben fra 1700 til 970 personer i Norge. 

– Organisasjonsendringer var nødvendig samtidig som vi måtte ha fokus på kontinuerlig forbedring og tenke nytt. Vi måtte også sikre at vi hadde rett kompetanse på rett plass, sier Sæstad. 

Oceaneering utfører ulike oppdrag for olje- og gassindustrien, med hovedvekt på undervannsteknologi, inspeksjon og vedlikeholdsoperasjoner. Nå merker de at trenden er oppadgående i næringen.

– Vi har flere stillinger utlyst, og vil nok manne opp en plass mellom 50 og 70 personer i løpet av året. I tillegg har vi stort fokus på å ta inn lærlinger innenfor operasjonelle disipliner så vel som merkantile funksjoner.

Digitalisering intuitivt for de unge

– Vi har et klart mål om å levere teknologi og løsninger som bidrar effektive og sikre operasjoner med vesentlig lavere karbonutslipp. Det handler om å finne nye og smartere måter å jobbe på. Da trenger vierfaringen og kunnskapen de unge har når det kommer til digitalisering, "big data", "internet of things" og kunstig intelligens. For de eldre er dette ofte omfattende å sette seg inn i. For den yngre generasjonene som er vokst opp med teknologien er dette blitt intuitivt, sier Sæstad.

Fjernstyrt vedlikehold av undervannsinstallasjoner regnes som fremtidens metode i olje- og gassindustrien.

– Om ikke lenge er normalen at man bruker fjernstyrteundervannsdroner, som er fast stasjonert på havbunnen, og dermed satt raskt i arbeid fra land ved behov. Her blir det mange spennende utfordringer for de unge som vil jobbe med en verdensledende teknologibedrift.

Les også: Her kommer 1400 stillinger du kan søke på