Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
FOTO: Aker BP

Enighet med Lederne

Fire timer på overtid ble det enighet i meklingen mellom Norsk olje og gass og forbundet Lederne. Dermed er streik avverget.

- Det har vært svært krevende forhandlinger, men det ble til slutt oppnådd enighet om en økonomisk ramme som er tilsvarende det som ble tilbudt i lønnsforhandlingene i mai, og som allerede er gitt Industri Energi og Safe, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass.

Samtlige fagforeninger fikk følgende tilbud 8. mai:
Et generelt tillegg på kr. 19 700,-, heving av satser for skift/natt/konferansetillegg med kr. 3,- og en økning av helligdagsgodtgjørelse med kr. 50,-. Tilbudet oppfyller frontfagets ramme på 3,2 prosent.

I tillegg er det enighet om at partene frem til 30. september 2019 skal drøfte forhold rundt hvordan mellomoppgjør fungerer, lokale forhandlinger, og utvalgsarbeid knyttet til fremtidige nye samarbeids- og driftsformer med videre.