Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
Foto: Lundin

Sikrer ikke arbeidsplasser

- Regjeringens forslag sikrer ikke arbeidsplasser, verdier og kompetanse landet trenger i tiden fremover.

- Ikke minst gjelder dette for leverandørindustrien, sier Knut Thorvaldsen, administrerende direktør (konst.) i Norsk olje og gass.

Regjeringen la i dag fram sitt forslag til tiltak for å sikre aktivitet i olje- og gassindustrien som følge av en utfordrende situasjon.

- Regjeringen har ikke har tatt hensyn til de fakta vi har lagt på bordet, sier Thorvaldsen.

Forslaget som regjeringen har lagt fram er utformet annerledes enn det næringen har bedt om, og flere selskap har lagt frem analyser som viser at regjeringens forslag ikke vil bidra til at lønnsomme prosjekter kan gjennomføres som planlagt.

Regjeringens forslag vil kunne føre til at titusenvis av arbeidsplasser går tapt, og gi mindre inntekter til staten i årene som kommer. Forslaget vil også føre til svekkelse av prosjekter og teknologiutvikling som er viktig i arbeidet med å oppfylle klimamålene.

- Nå er det avgjørende at Stortinget forbedrer forslaget slik at vi faktisk kan sikre aktivitet og arbeidsplasser, sier Thorvaldsen. Vi har ikke bedt om skattelette, men om utsatt skatt. Dette koster ikke samfunnet noe, men vil gi store fordeler i årene fremover.

For ytterligere kommentarer,

Tommy Hansen, kommunikasjonsdirektør, mobil 909 58 450

Les også: