Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
Foto: Norsk olje og gass

Brudd i sokkeloppgjøret

Forhandlingene på sokkeloppgjøret endte i brudd med Industri Energi, Safe og Lederne. Dermed går oppgjøret til mekling.

Norsk olje og gass har gjennom forhandlingene søkt å finne frem til en felles løsning med de tre forhandlingsmotpartene. Det ble gitt likelydende tilbud til de tre fagforbundene Industri Energi, Safe og Lederne. Tilbudet ble ikke akseptert, derfor går nå oppgjøret videre til mekling.

- Det har vært svært krevende forhandlinger underveis fordi handlingsrommet i år er ytterst begrenset. Det skyldes både den stramme rammen som ble gitt i frontfaget i august, og den særdeles utfordrende økonomiske situasjonen som den globale koronapandemien har påført den norske olje- og gassnæringen, sier Jan Hodneland som er direktør arbeidsliv og forhandlingsleder i Norsk olje og gass.

Meklingen vil foregå 28. og 29. september.

Om lag 7000 ansatte er omfattet av sokkelavtalene som det har vært forhandlet om mandag og tirsdag denne uken.

Disse jobber i oljeselskap, med forpleining og som borepersonell i følgende bedrifter: Equinor ASA, ConocoPhillips Norge, Aker BP, Neptune Energy Norge, Lundin Energy Norway, Repsol Norge, Wintershall Dea Norge, Vår Energi, OKEA, KCA Deutag Drilling Norge AS, ESS Support Services AS, Sodexo Remote Sites Norway AS, Coor Service Management, 4Service Offshore Hotels AS.

Dette var det første av fire oppgjør Norsk olje og gass forhandler på i år.

For ytterligere informasjon, kontakt:

Informasjonssjef Kolbjørn Andreassen mob: 95 28 28 08