Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Her er datoene for årets lønnsoppgjør

Årets lønnsforhandlinger for Norsk olje og gass' tariffområder begynner i neste uke. Først ut er forhandlinger på sokkelavtalene.

Forhandlingene skulle etter planen starte opp i slutten av april og foregå gjennom mai. På grunn av situasjonen med koronaviruset ble disse skjøvet til høsten.

I august ble partene i frontfaget, som gjelder konkurranseutsatt industri, enige om en løsning etter mekling på overtid.

Løsningen innebærer blant annet at man ble enig om en samlet økonomisk ramme for årslønnsveksten i år på 1,7 prosent. Rammen består av fjorårets lønnsoverheng, effekter av sentralt oppgjør, samt beregninger for lønnsglidning, det vil si sannsynlig resultat fra lokale lønnsforhandlinger.

Denne rammen fra frontfaget skal nå etterfølgende oppgjør forholde seg til.

Her er datoene for årets oppgjør:

7.-8. september: Sokkelavtalene for ansatte innen operatør-, boring- og forpleining. BRUDD: Mekling 28. og 29. september. STREIK: 30. september - 9. oktober. 

20.-21. oktober: Oljeserviceavtalen/Brønnserviceavtalen for ansatte i oljeservicebedrifter.

27. oktober: Landbaseavtalen for ansatte på forsyningsbasene.

2. november: Bransjeavtalen/Oljeoverenskomsten for landansatte i operatørselskapene.

For ytterligere informasjon, kontakt:

Informasjonssjef Kolbjørn Andreassen mob: 95 28 28 08