Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
Foto: Privat

Hun er "Petro Lady of the Year"

Sara Elvelund Sandvik er kåret til Petro Lady of the Year. Til daglig jobber hun som geolog i leteavdelingen til Lundin Energy Norway.

–  Sara er en en viktig rollemodell i olje- og gassnæringen. Ikke bare for de unge, men også for oss som er eldre enn henne. Hun er modig og har en sterk penn. Hun setter ord på det mange i næringen kjenner seg igjen i. At vi også bryr oss om klima og fremtiden til barna våre, sier Anniken Hauglie, administrerende direktør i Norsk olje og gass og legger til:

– Gratulerer, Sara og takk for at du har brukt fritiden din på engasjere deg. Det er det veldig mange av oss som setter pris på.

Sara Elvelund Sandvik ble kåret som vinner på en digital prisutdeling torsdag 26. november. Det var tre andre nominerte til prisen: Kristin Kragseth (adm.dir. i Vår Energi), Ingvild Meland (programdirektør i ONS) og Helen Totland Christensen (advokat og partner i EY). Norsk olje og gass har gjort intervjuer med alle fire, som du finner lenger ned i artikkelen.

Slik gikk det da Sandvik fikk vite at hun er kåret til Petro Lady of the Year av olje- og energiminster Tina Bru, som krasjet et Teams-møte.

Kristin Kragseth har 28 års erfaring fra olje- og gassindustrien, og er en av oljebransjens mektigste. Noen ganger må hun fortsatt minne seg selv på at hun er CEO: "For jeg er jo egentlig bare Kristin".

Helen Christensen er den første kvinnelige partneren i EY Stavanger, og var den eneste frem til 2019. Hun medgir at det har vært "Helen og gutta" i mange år. Nettopp derfor er hun opptatt av gode rollemodeller og har selv vært en som har banet vei for andre kvinner.

Ingvild Meland har fått store internasjonale navn til å komme til Stavanger, sette sitt preg på samfunnsdebatten og engasjere flere generasjoner i hvordan vi videre skal utvikle energibransjen. 


Sara Elvelund Sandvik traff mange midt i hjertet med kronikken "Oljeskamma".