Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
FOTO: Anne Lise Norheim/Halliburton

Forhandlinger i gang for oljeservice

Denne uken forhandles det om lønn for om lag 5000 ansatte i ulike oljeservicebedrifter. Norsk olje og gass forventer et moderat oppgjør.

Onsdag 26. mai og torsdag 27. mai er satt av til forhandlinger på oljeserviceavtalene: Oljeserviceavtalen for Industri Energi og Brønnserviceavtalen for Safe. Avtalene er likelydende.

I det sentrale oppgjøret mellom NHO og LO/YS ble partene enige om et generelt tillegg på 2,25 kroner, og et ekstra tillegg for de lavest lønte på 1 krone per time. Det gir en økonomisk ramme på 2,7 prosent. Denne rammen skal dette og andre oppgjør forholde seg til.

Tidligere denne måneden ble oppgjøret for sokkelavtalene landet innenfor den sentralt avtalte rammen.

- Vi forventer også et moderat og ansvarlig oppgjør på tariffområdet for oljeservice som vi skal forhandle om nå. Det er viktig for å sikre en robust og levedyktig leverandørindustri fremover, sier forhandlingsleder Elisabeth Brattebø Fenne som er direktør Arbeidsliv i Norsk olje og gass.


Fakta om oljeserviceoppgjøret
I overkant av 5000 ansatte i ulike oljeservicebedrifter (leverandører til oljeselskaper) er omfattet av avtalene:

Schlumberger Norge, Halliburton, Baker Hughes Norge, Oceaneering, Altus Intervention, Weatherford Norge, Aker Solutions (avd Ågotnes), Vetco Gray Scandinavia, Oceaneering Asset Integrity, Subsea 7 Norway, Expro Norway, Franks International, Welltec Oilfield, Cameron Norge, Ramco Norway, PSW Technology, Rely0n Nutec Norway, Enhanced Drilling, IOS Tubular Management, Intertek West Lab, Soiltech Offshore Services, ResQ, Landmark Graphics, Petrotech, Stratum Reservoir Norway, Benor, KCA Deutag Drilling Norge, Speedcast Norway, Altus Intervention Technologies, Nosefo Tau, Nosefo Bergen, TWMA Norge.

 

Kontakt:
Kolbjørn Andreassen, kommunikasjonsleder arbeidsliv og operative forhold i Norsk olje og gass, mobil: (+47) 95 28 28 08, e-post: ka(a)norog.no