Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
FOTO: Kolbjørn Andreassen

Presenterte nye teknologier for næringsministeren

Flere av Norges fremste eksempler på teknologioverføring fra olje og gass til andre næringer ble presentert i Arendalsuka.

Arrangementet hadde tittelen Hvordan skal Norge lykkes med skalering og eksport av bærekraftige løsninger? Dette er et samarbeid mellom petroleumsklyngene GCE NODE, GCE Ocean Technology, GCE Blue Maritime, NCE Energy Valley, Norwegian Energy Solutions samt Innovasjon Norge og Norsk olje og gass.

Til stede var næringsminister Iselin Nybø (V) og fylkesordfører i Trøndelag Tore O. Sandvik, som begge deltok i paneldebatt med adm.dir Preben Strøm fra Energy Valley og forskningssjef Gisle Nondal i GCE Ocean Technology. Adm.dir Tom Fidjeland i GCE NODE innledet arrangementet. Moderator for debatten var Astrid Skarheim Onsum som er påtroppende konsernsjef i Norsk Gjenvinning, mens divisjonsdirektør Ingelin Drøpping i Innovasjon Norge hadde oppspillet til debatten.

Samarbeidspartnerne belyste hvordan klyngenes erfaring, kunnskap og kompetanse bør forvaltes til å bli en viktig driver i den grønne omstillingen av norsk næringsliv. Tre bedrifter presenterte sine nye løsninger:

Daglig leder Martha Lien i MonViro i Bergen viste hvordan de bruker teknologi utviklet for å sikre olje- og gassinstallasjoner på havbunnen til å overvåke jordskjelvutsatte områder.

Salgs- og markedsdirektør Rune Reinertsen i Origo Solutions i Kristiansand fortalte hvordan de henter store verdier på smartere drift og produksjon ved å styre og overvåke vindkraftverk som en helhet.

Daglig leder Hanne Taarland i GeoPluss på Randaberg utenfor Stavanger viste hvordan de bruker geofysiske metoder og teknologi fra subseaindustrien for å utføre arkeologiske undersøkelser på havbunnen.

I tillegg er enda flere eksempler synliggjort på nettsiden Techtransfer.no. Nettsiden er oppdatert med nye og spennende teknologier og metoder som viser hvordan bedriftene bruker kunnskap og kompetanse til å overføre teknologi fra olje og gass til andre næringer.

Her er hele arrangementet i opptak: https://vimeo.com/588790522