Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
Foto: Mats Bakken

– Vi har en viktig jobb foran oss

Hildegunn T. Blindheim har første dag på kontoret i jobben som administrerende direktør i Norsk olje og gass.

– Jeg gleder meg veldig til å komme skikkelig i gang. Jeg ser ekstra frem til muligheten å treffe enda flere av de dyktige menneskene og møte selskapene som jobber i næringen vår. 

Blindheim kommer fra stillingen som direktør for klima og miljø i Norsk olje og gass, og har tidligere jobbet i Miljødirektoratet og Norsk institutt for luftforskning. Hun er Cand. scient. fra Universitetet i Oslo. 

– Petroleumsnæringen går inn i svært viktige år hvor vi både skal videreutvikle kostnadseffektive olje- og gassprosjekter med lave utslipp fra produksjonen, og forsterke satsingen på nye verdikjeder som CO2-fangst og -lagring, havvind, hydrogen fra naturgass og havbunnsmineraler, sier Blindheim.  

Hun viser til at bransjen står foran store oppgaver frem mot 2030 og mot 2050 

– Vi skal også levere på store utslippsreduksjoner på sokkelen fram mot 2030. Dette blir avgjørende for den omstillingen vi skal gjennom som energisektor. Det vil sikre arbeidsplasser, og ikke minst inntekter til staten og den norske befolkningen basert på energiressursene og CO2-lagringskapasiteten på sokkelen. Dette krever at vi styrker samarbeidet i hele næringen i godt samspill med myndighetene, og den oppgaven gleder jeg meg til å ta fatt på, sier Blindheim.