Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
FOTO: Kolbjørn Andreassen

Brudd i forhandlingene på oljeservice

Norsk olje og gass kom ikke til enighet med fagforbundene Industri Energi og Safe. Dermed går oppgjøret på oljeservice til mekling.

Norsk olje og gass forhandlet onsdag 11. mai og torsdag 12. mai med Industri Energi på Oljeserviceavtalen og Safe på Brønnserviceavtalen. Avtalene er likelydende.

- Vi er opptatt av å få til et ansvarlig og moderat lønnsoppgjør for å sikre konkurransekraft, robusthet og arbeidsplasser i industrien. Frontfaget ga en ramme på 3,7 prosent for tariffoppgjøret 2022. Dette danner grunnlaget for de andre oppgjørene i norsk arbeidsliv. Det må vi alle forholde oss til, sier Elisabeth Brattebø Fenne, som er forhandlingsleder og direktør arbeidsliv i Norsk olje og gass.

Dato for mekling vil bli satt senere.

Dette var det andre av fire oppgjør som Norsk olje og gass forhandler på for ansatte i petroleumsektoren. Foreløpig har både oppgjøret på sokkel og oppgjøret på oljeservice endt i brudd. De to oppgjørene som gjenstår er Landbaseavtalene 18. mai og Landavtalene 24. mai.

Det er om lag 6000 ansatte på de to oljeserviceavtalene. Disse jobber i følgende leverandørbedrifter:

Altus Intervention AS, Aker Solutions AS, avd Ågotnes, Baker Hughes Norge, Halliburton AS, Oceaneering AS, KCA Deutag Drilling Norge AS, Schlumberger Norge AS, Subsea 7 Norway, Weatherford Norge AS, Vetco Gray Scandinavia, Altus Intervention (Technologies) AS, Benor, Cameron Norge AS, Enhanced Drilling AS, Expro Norway AS, Franks International, Intertek West Lab, IOS Tubular Management, Landmark Graphics, Nosefo Tau, Nosefo Bergen, Oceaneering Asset Integrity, Petrotech AS, PSW Technology, RelyOn Nutec Norway AS, Ramco Norway AS, ResQ, Soiltech Offshore Services AS, Stratum Reservoir (Norway) AS, Speedcast Norway AS, TWMA Norge og Welltec.


Se også samleside for lønnsoppgjør 2022.

Kontaktperson

Kolbjørn Andreassen, kommunikasjonsleder for arbeidsliv og operative forhold i Norsk olje og gass, mobil 952 82 808