Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Høyst forundret over at Lederne går ut i streik

De to største forbundene på norsk sokkel, Industri Energi og Safe, godtok årets oppgjør på Sokkelavtalene. Lederne har takket nei og går ut i streik.

- Vi er høyst forundret over at Lederne velger å gå ut i streik. Det er veldig skuffende, sier Elisabeth Brattebø Fenne som er forhandlingsleder og direktør for arbeidsliv i Norsk olje og gass.

Forbundene Industri Energi og Safe, som representerer rundt 85 prosent av de operatøransatte på norsk sokkel, har begge takket ja til årets oppgjør. Der ble det gitt et generelt tillegg på 32.200 kroner i tillegg til heving av flere satser.

I dag ble det kjent at medlemmene i Lederne har takket nei til årets oppgjør gjennom uravstemning, og dermed går ut i streik.  

Lederne har varslet plassfratredelse for 74 medlemmer på Equinors innretninger Gudrun, Oseberg Øst og Oseberg Sør.

Norsk olje og gass jobber med å få kartlagt konsekvensene av streiken som iverksettes natt til tirsdag 5. juli.

Lederne har operatøransatte medlemmer i følgende selskaper: Equinor ASA, ConocoPhillips Norge, Neptune Energy Norge AS, og OKEA ASA.

Kontaktperson

Kolbjørn Andreassen, kommunikasjonsleder for arbeidsliv og operative forhold i Norsk olje og gass, mobil 952 82 808