Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Regjeringen må vise at de mener alvor med å utvikle, ikke avvikle

Offshore Norges reaksjoner på SVs alternative budsjett.

I SVs alternative budsjett foreslås det å fjerne friinntekten i det midlertidige skatteregimet, de vil innføre en omstillingsavgift på både olje og gass,  øke CO2-avgiften på sokkelen med 52 % sammenlignet med 2021-nivå og innføre høyprisbidrag på gass

— Forslagene fra SV vil få alvorlige konsekvenser for planlagte prosjekter og norske arbeidsplasser, men det er ikke overraskende. SV ønsker å redusere norsk olje og gassproduksjon og stoppe leting etter ny olje og gass. Det gjenspeiler også deres forslag til budsjett, sier Hildegunn T. Blindheim, administrerende direktør i Offshore Norge.

— Arbeiderpartiet og Senterpartiet har vært krystallklare på at de vil utvikle og ikke avvikle norsk olje- og gassnæring, nå må de sette handling bak ordene. Regjeringen har allerede skapt usikkerhet ved å foreslå endringer i de midlertidige skattereglene. Vi forventer at Arbeiderpartiet og Senterpartiet ikke forverrer rammebetingelsene ytterligere og sier nei til SVs forslag, fortsetter Blindheim.

— Norge og EU har nylig signert en felles erklæring om fortsatt leting og investeringer i norsk olje og gass. Den avtalen er ikke verdt noe som helst hvis regjeringen gir etter for SVs krav. Nå må Stortinget sikre forutsigbarhet slik at Norge kan fortsette å være en pålitelig leverandør av energi til Europa, avslutter Blindheim.