Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
Foto: Ole Jørgen Bratland / Equinor

Ventetiden er over

Offshore Norges første reaksjoner på utlysning av havvindområder.
  • Dette har våre havvindselskaper og vi ventet lenge på, og endelig er ventetiden over. Det er bra regjeringen har holdt fremdriften de har lovet. Flere land ser de samme mulighetene for å utvikle en havvindnæring og leverandørindustri, og det er derfor avgjørende at regjeringen opprettholder tempoet.
  • Det er bra at regjeringen nå legger til rette for at to prosjekter på Utsira Nord kan få støtte. Så må vi se om alle prosjektene kan realiseres med det som nå legges frem. Det vil være viktig for å sikre investeringer i leverandørkjeden, nå ambisjonene vi har satt oss for havvind og at det legges til rette for oppbyggingen av et hjemmemarked.
  • En riktig havvindsatsing vil øke krafttilgangen til Norge, gi økt forsyningssikkerhet og sikre norsk sokkels posisjon som energileverandør. Det kan også bidra til å nå norske og europeiske klimamål.