Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Viktige steg for havbunnsmineraler

AP, SP, FrP og Høyre tar viktige steg for en mulig ny næring på norsk sokkel.

- Det er veldig bra at et bredt flertall nå har kommet til enighet om fremdriften for en mulig åpning for havbunnsmineraler. Det gir en forutsigbarhet som er viktig for selskapene som vil investere i en potensiell ny næring på norsk sokkel, sier Håkon Knudsen Toven, fagsjef for havbunnsmineraler i Offshore Norge. 

- Om verden skal nå netto null i 2050 er det behov for mye større mengder metaller og mineraler enn verden bruker i dag. Når vi vet at Kina allerede kontrollerer over 50 prosent av markedet, bør det være et uttalt mål å redusere denne dominansen og det er bra Stortinget tar det politiske ansvaret. Vi har ikke nok kunnskap om dyphavet. Derfor er denne beslutningen så viktig. De høynede miljøstandardene vil kunne være viktig for å tiltrekke seg de mest seriøse aktørene som er opptatt av et bærekraftig rammeverk og sette høyere internasjonale standarder, avslutter  Toven.