Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Sokkeloppgjøret 2024 er i gang

Mandag 6. og onsdag 7. mai er satt av til årets forhandlinger om sokkelavtalene for ansatte innen operatør-, boring- og forpleiningsansatte på sokkelen.

Søndag 7. april ble Norsk Industri og Fellesforbundet enige om en ramme på 5,2 prosent for frontfagoppgjøret 2024. Dette danner grunnlaget for de andre oppgjørene i norsk arbeidsliv, inkludert forhandlingene innenfor Offshore Norges tariffområder.

– Det er viktig at vi jobber sammen for å finne løsninger som bidrar til videreutviklingen av offshorenæringene. Vi kan ikke belage oss på at lønnsomheten for operatørene vil være like høy i fremtiden, og må derfor sikre konkurransekraft over tid gjennom et moderat lønnsoppgjør, sier forhandlingsleder Elisabeth Brattebø Fenne i Offshore Norge.

IE&FLT, SAFE og Lederne forhandler på vegne av de ansatte. Offshore Norge forhandler på vegne av arbeidsgiverne.

Om lag 7300 ansatte er omfattet av sokkelavtalene. Disse jobber i oljeselskap, med forpleining og som borepersonell i følgende bedrifter:

Equinor, ConocoPhillips Norge, Aker BP, Vår Energi, Repsol Norge, OKEA, KCA Deutag Drilling Norge, Sodexo Remote Sites Norway, ESS Support Services, Coor Service Management og 4Service Offshore Hotels.